Koprek

Naše sunce rado će doći i u Vaš dom!

Koprek - Naše sunce rado će doći i u Vaš dom!

Gljivice na nogama

Gljivice na nogama – atletsko stopalo – liječenje i sprečavanje razvoja gljivica na stopalima

Atletsko stopalo, gljivice  su zarazne gljivične infekcije.
Atletsko stoplao je zarazna gljivična infekcija koja “napada” kožu na stopalima nogu.
Simptomi:

◦svrbež
◦upaljena područja između nožnih prstiju
◦vlažna i crvena područja mjehurići koji znaju biti vrlo bolni
Najčešći oblici liječenja gljivične infekcije kože stopala tj. atletskog stopala su tretmani sa antifungalnim kremama, gelovima i prahovima. Ovi su tretmani liječenja su uglavnom uspješni te se već nakon nekoliko tjedana vide prvi rezultati. Najbitnije jest održavati higijenu to dva puta dnevno, čiste čarape i obuća. Kada imate gljivice na nogama svakako izbjegavajte javne tuširaone i svlačionice (bazeni, teretane).

Za preventivnu njegu svakodnevno je potrebno oprati stopala i dobro ih posušiti te nanijeti Night Angel kremu kod gljivičnih oboljenja izbjegavajte sintetičke čarape i obuću te se orjenirate na pamuk i kožu.

Također je vrlo bitno da to gljivično oboljenje ne prenesete na druga mjesta, posebice na ruke i dlanove s kojima ćete nanositi kreme.
Nakon dodirivanja zaraženih područja potrebno je dobro oprati ruke a najbolje je prilikom liječenja imati jednokratne rukavice. Još jedan problem je posteljina na kojoj spavate te odjeća tj. čarape i obuča koje je potrebno prati na visokim temperaturama. Najbitnije je uvijek ta područja održavati suhim i čistim. Često znojenje povećava mogućnost razvoja gljivičnog oboljenja stoga je česta higijena i dobro sušenje prijeko potrebno. Za pomoć pri gljivičnim oboljenjima koristite kremu za gljivice Night Angel.